Rust in het moederschap – Hoe je alle ballen hoog kunt houden

In deze cursus geeft Anouska je praktische en bruikbare tips die je in je dagelijkse leven toe kunt passen. Met als resultaat meer rust en balans in het moederschap krijgen.

cursus meer rust in het moederschap

Samenvatting

In deze cursus geeft Anouska je praktische en bruikbare tips die je in je dagelijkse leven toe kunt passen. Met als resultaat meer rust en balans in het moederschap krijgen.

Het moederschap brengt veel moois met zich mee. Maar het zorgt ook voor innerlijke worstelingen, momenten van schaamte, geploeter en onzekerheid. Er is namelijk geen vast werkboek waar iedereen zich aan kan houden bij de opvoeding van zijn of haar kinderen.

Vroeger ging het er heel anders aan toe. Zodra je getrouwd was, werd je binnen korte tijd moeder en was het als vrouw je taak om te zorgen voor het huishouden en de kinderen. Dat is tegenwoordig wel anders. Moeders mogen tegenwoordig ook dromen. Ze mogen wensen en doelen hebben, carrière maken en hun eigen dingen doen. buiten huis, zonder kinderen. Hartstikke mooi, maar ook pittig. Want er zitten nou eenmaal maar 24 uren in een dag.

 

Kwaliteit-tijd gaat boven kwantiteit-tijd

 

In deze cursus leert Anouska je onder andere hoe je tussen al die taken en verplichtingen die balans en rust vindt. Ze leert je waarom kwaliteit boven kwantiteit gaat en dat meer tijd met je kinderen doorbrengen niet inhoudt dat je een betere ouder bent. Ze legt je uit wat je kunt doen voor en met je kinderen om een positief effect te hebben op jouw kroost.

Zeg dus maar dag tegen jezelf schuldig voelen en hallo rust en balans in het moederschap!

 

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is voor alle moeders (to-be) die graag meer rust of balans willen vinden in het moederschap.

Volg hier de cursus van Anouska

Inhoud

Wat leer je per les?

  • Les 1: In deze les leert Anouska je onder andere waarom kwaliteit boven kwantiteit gaat. Dat meer tijd met je kinderen doorbrengen niet betekent dat je een betere ouder bent. Ze legt je uit wat je kunt doen voor en met je kinderen om een positief effect te hebben op je kroost. Zeg dus maar dag tegen jezelf schuldig voelen en hallo rust en balans in het moederschap.
  • Les 2: Balans, wat is dat eigenlijk? Dat leert Anouska je in deze les aan de hand van de weegschaal als metafoor voor balans. Jouw weegschaal heeft twee kanten. Aan de ene kant ligt jouw draaglast, aan de andere kant vind je jouw draagkracht. Ze leert hoe je omgaat met deze twee kanten. Daarnaast helpt ze je leren onderzoeken hoe het gesteld is met jouw balans en wat je hier (nog meer) uit zou willen en kunnen halen.
  • Les 3: Er zijn tijden dat je meer onder spanning staat. Zo kan een ziek kind voor extra spanning zorgen, net als wanneer je financiële problemen hebt. Dan is je draaglast flink meer dan je draagkracht. Dat hoeft geen probleem te zijn, daarvoor heb je jouw reserves. Duurt dit te lang, dan gaat het mis en raak je compleet uit balans. Hoe je die balans weer terug krijgt? Dat leer je in deze derde les.
  • Les 4: Als je bedenkt dat we tegenwoordig binnen één dag meer prikkels binnen krijgen dan vroeger in 1 jaar tijd dan snap je wel dat je hoofd overuren maakt. Tel daar nog eens de druk van het moederschap bij op en je snapt dat disbalans snel veroorzaakt wordt. Anouska leert je in deze les te achterhalen wanneer je in disbalans bent, en hoe je jouw balans weer terug brengt. Met een pittige schrijfopdracht leert ze je terug te gaan van overleven naar leven. Durf jij het aan?
  • Les 5: Tijd voor jezelf en ontspanning. Daar gaat het over in deze les. Beide dragen bij aan het vinden van balans in moederschap. Het is hiervoor essentieel om te leren luisteren naar je lichaam. Luisteren naar wanneer het protesteert, maar ook wanneer het zich goed en ontspannen voelt. Hoe je dat doet leer je in deze les. Anouska deelt waar ze zelf door kan ontspannen én geeft concrete tips waarmee jij jouw weegschaal weer in balans brengt.
  • Les 6: In een drukke agenda tijd voor jezelf inplannen. Hoe doe je dat? En waarom is tijd voor jezelf inplannen zo belangrijk? Anouska leert je over de kracht van rituelen en gewoonten. Ze leert je hoe je dit doet en waarom het zinvol is. Ook geeft ze een inkijkje in haar eigen gewoontes en vertelt ze je waarom dit voor haar werkt. Met als doel dat jij jouw dromen en wensen kunt gaan bereiken.
  • Les 7: Alles wat in de eerdere lessen is behandeld komt hier samen. Van tijd voor jezelf inplannen, tot draaglast ervaren en grenzen stellen. In deze laatste les van ‘Rust in moederschap’ geeft Anouska concrete tips die jou kunnen gaan helpen met het terug brengen van balans in je leven.

Bekijk de video’s

Resultaat

Na het volgen van deze cursus weet jij beter hoe jij naar jezelf moet luisteren en hoe je weer balans brengt in jouw leven als ouder. Je leert dat tijd voor jezelf inplannen geen luxe, maar een noodzaak is.

 

Start direct

Coach

Deze course heeft nog geen coach...

Reviews

Marieke
Culemborg

Sep 12, 2020

Dankjewel Anouska! Door jou heb ik weer wat tijd voor mezelf terug weten te vinden in het drukke bestaan van moeder zijn van 3 kids, vrouw, collega en vriendin. Nu hoop ik dat ik het ook kan volhouden maar heb er alle vertrouwen in!

Marieke
Culemborg

Sep 12, 2020

Dankjewel Anouska! Door jou heb ik weer wat tijd voor mezelf terug weten te vinden in het drukke bestaan van moeder zijn van 3 kids, vrouw, collega en vriendin. Nu hoop ik dat ik het ook kan volhouden maar heb er alle vertrouwen in!

Menu