Meer geluk in je relaties – Hoe jouw patronen invloed hebben op je relaties

Wil jij meer geluk in je relaties ervaren? Dan wel liefdesrelaties, vriendschapsrelaties, familie relaties, werkrelaties of de relatie met jezelf? Dan is dit een goede cursus om mee aan de slag te gaan. Emma neemt je mee door de verschillende facetten van relaties.

cursus meer geluk in je relaties

Samenvatting

Wil jij meer geluk in je relaties ervaren? Dan wel liefdesrelaties, vriendschapsrelaties, familie relaties, werkrelaties of de relatie met jezelf? Dan is dit een goede cursus om mee aan de slag te gaan. Emma neemt je mee door de verschillende facetten van relaties.

We hebben allemaal een vader en een moeder, en ook al ken je die misschien niet, of zijn ze uit beeld, maar ze hebben je behoorlijk wat DNA doorgegeven. Samen met de systemen (werk, opleiding, vrienden, familie) vormt dit jouw blauwdruk. Een verzameling van normen en waarden waar jij aan probeert te voldoen. Dit vormt de basis voor de relaties die je hebt de rest van je leven.

In deze cursus ga je inzichtelijk maken hoe jouw familiesysteem eruit ziet en hoe de gebeurtenissen in jouw leven jou gevormd hebben tot wie je nu bent. Hierdoor kun je patronen gaan ontdekken die je nu hebt in je relaties. Door ze te ontdekken kun je er ook aan gaan werken en ze veranderen.

 

Jouw blauwdruk vormt de basis van hoe jij bent in je relaties.

 

Een andere hele belangrijke relatie is de relatie met jezelf. Eigenlijk is dit de belangrijkste van allemaal! Want als de relatie met jezelf goed is, dan zijn de relaties die je met anderen hebt ook goed. Emma gaat met jou kijken naar welke gedachtepatronen je hebt over jezelf en hoe je niet-helpende gedachten kunt ombuigen naar iets positiefs.

Deze cursus is enorm waardevol in de tocht naar jezelf en alle dingen die aan de basis staan van de persoon die jij nu bent.

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is voor iedereen die geïnteresseerd is in je eigen houding en/of aandeel in de relaties die je hebt in je leven. Voor iedereen die graag eens wil uitwerken hoe je de persoon bent geworden die je bent en iedereen die graag een betere relatie met zichzelf wil krijgen.

 

Inhoud

Wat leer je per les?

  • Les 1: Mijn blauwdruk. We hebben allemaal een vader en een moeder, en ook al ken je die misschien niet, of zijn ze uit beeld, maar ze hebben je behoorlijk wat DNA doorgegeven. Emma gaat met systemisch werk je blauwdruk onderzoeken. Hierbij kijk je eerder naar de ‘systemen’ waar je uitkomt, dan naar jou als persoon. Bijvoorbeeld je familie, gezin, school. De normen en waarden die je vanuit deze systemen meekrijgt vormen jouw relaties de rest van je leven. Je gaat in de opdracht jouw familiesysteem uittekenen, waarbij je gaat kijken naar waar je vandaan komt en welke dingen generaties lang worden doorgegeven.
  • Les 2: Mijn levenslijn. In de vorige les hebben we gekeken naar de dingen die je via DNA hebt doorgekregen. Deze les gaan we kijken welke dingen die je hebt meegemaakt, invloed hebben gehad op hoe jij bent als persoon en in relaties. In de opdracht ga je terugkijken op grote gebeurtenissen in je leven, positief en negatief, op het gebied van relaties, emoties, gezondheid, studie/werk. Door middel van verschillende lijnen ga je inzichtelijk maken op welke momenten je dingen hebt meegemaakt die je gevormd hebben.
  • Les 3: Mijn zelfbeeld. Deze les gaat over de relatie met jezelf en dan met name over de gedachten over jezelf, de dingen die je tegen jezelf vertelt. Dingen die we meemaken, met name negatieve dingen, slaan we op in ons lichaam of ons gedachtenpatroon. Dit kan zorgen voor niet-helpende gedachten over jezelf. Emma geeft je een opdracht waarbij je gaat werken met positieve affirmaties en zo probeert negatieve gedachten over jezelf om te buigen.
  • Les 4: Mijn emotiehuishouding. Deze les gaat over emoties. Emoties zijn onze manier om wat we meemaken in het dagelijkse leven te verwerken. We hebben de neiging om onze emoties in te slikken of te onderdrukken. Dit wordt ons vaak gedurende ons leven zo aangeleerd (emoties zijn niet OK). Daar kun je op latere leeftijd veel last van krijgen, bijvoorbeeld depressie of een burn-out. Het is dus heel belangrijk om op een gezonde manier emoties te uiten. Emma behandelt de 4 basis-emoties en leert je hoe je deze kunt uiten. In de opdracht ga je hier mee oefenenen.
  • Les 5: Mijn liefdesrelaties. Je hebt eerder het familiesysteem al uitgeschreven. Je hebt als kind veel gekregen maar er zijn ook bepaalde tekorten. Dit heeft iedereen, er bestaat geen ouder die alles goed doet. Als volwassene ga je deze tekorten zelf proberen op te vullen. In relaties gebeurt het vaak dat je je onvervulde behoeften bij je partner gaat proberen te halen. Mensen met bindings- of verlatingsangst hebben dit bijvoorbeeld heel erg. Dit kan ervoor zorgen dat de balans in een relatie zoekraakt. Emma leert je te kijken naar deze patronen en jezelf af te vragen; ben ik nu een onvervulde behoefte aan het vervullen? Probeer ik dit nu bij een ander te halen? In de oefening ga je letterlijk in iemand anders’ plek in de relatie staan.
  • Les 6: Mijn werkrelaties. Veel van ons vinden het moeilijk om onze grenzen aan te geven op werk. We willen graag aan de verwachtingen voldoen, we willen het graag goed doen en we willen er graag bevestiging voor krijgen. Daarom zijn we heel snel geneigd om onszelf weg te cijferen. In deze les vraagt Emma je, je ogen te sluiten en in te beelden hoe je werksituatie er nu uitziet en hoe je eigenlijk zou willen dat deze eruit ziet. In de oefening ga je vervolgens opschrijven wat je anders zou kunnen doen om beter je grenzen te gaan bewaken op werkgebied.
  • Les 7: Een ode aan jezelf. In de laatste les gaan we het hebben over hoe je lief kunt zijn voor jezelf. De relatie met jezelf is eigenlijk de basis voor alle relaties die je met anderen hebt. Dus als de relatie met jezelf goed is, zul je dat terugzien in externe relaties. Eerder heb je al gewerkt aan de dingen die je zegt tegen jezelf, maar in deze les ga je focussen op lief doen tegen jezelf. Emma geeft voorbeelden hoe je dit kunt doen. In de opdracht ga je een liefdesbrief aan jezelf schrijven.

De video’s

Na deze cursus heb je meer inzicht in hoe jij gevormd bent tot de persoon die je nu bent en dan met name jouw gedrag en patronen in je relaties. Doordat je dit herkent kun je er ook actief mee aan de slag en kun je bepaalde niet helpende gedachten of acties ombuigen naar iets positiefs.

Les 1: Mijn blauwdruk

Les 2: Mijn levenslijn

Les 3: Mijn zelfbeeld

Les 4: Mijn emotiehuishouding

Les 5: Mijn liefdesrelaties

Les 6: Mijn werkrelaties

Les 7: Een ode aan jezelf

 

Wil je meer weten over leiderschap of coaching?

Coach

Emma Sini
Emma is een nieuwsgierige en onderzoekende coach en therapeut, die jou middels liefdevolle confrontatie begeleidt in leven vanuit verbinding.
Bekijk Emma

Reviews

afbeelding loyce perier
Loyce
Bussum

Het allerfijnste aan de cursussen op Growth Circle is dat ik ze kan volgen wanneer ik zelf wil. Ik heb als moeder een druk leven en vind het lastig om tijd te vinden om aan mezelf te werken. Maar juist voor het vinden van balans wilde ik graag aan mezelf werken. Ben heel blij dat ik gestart ben hiermee!

afbeelding loyce perier
Loyce
Bussum

Het allerfijnste aan de cursussen op Growth Circle is dat ik ze kan volgen wanneer ik zelf wil. Ik heb als moeder een druk leven en vind het lastig om tijd te vinden om aan mezelf te werken. Maar juist voor het vinden van balans wilde ik graag aan mezelf werken. Ben heel blij dat ik gestart ben hiermee!

Menu