Kirsten Franken

Foto Kirsten Franken coach

Over Kirsten

Kirsten Franken is een cyclus coach die jou helpt weer goed contact te maken met je eigen lichaam. Doordat je jezelf leert begrijpen, durf je jezelf meer liefde en rust te gunnen. Aan de hand van je menstruatiecyclus leert ze je alles over de hormonen in jouw lichaam, en hoe je die in jouw voordeel kunt laten werken!

Kirsten heeft de missie om alle vrouwen te leren over de kracht van je menstruatiecyclus, dat wat ze je op school vergeten zijn te vertellen.

 

De werking van het vrouwelijke lichaam en alle bijkomende hormonen is niet iets dat vaak wordt besproken

 

Hormonen, waarschijnlijk heb je er weleens van gehoord. We bezitten ze allemaal, maar we weten er maar verdomd weinig vanaf. We horen geregeld dat cortisol ons stresshormoon is en dat we melatonine nodig hebben om in de avond lekker te kunnen slapen. That’s it! Toch?

​Ook de werking van het vrouwelijke lichaam en alle bijkomende hormonen is niet iets dat vaak wordt besproken. Tijdens de biologie les op de middelbare school hoor je wel iets over je eisprong en dat het eitje óf bevrucht in je baarmoeder blijft óf tijdens je menstruatie je lijf weer verlaat. Kirsten dacht jarenlang dat precies die twee stappen mijn vrouwelijke cyclus waren. Je wordt ongesteld, je krijgt na een tijdje je eisprong en daarna wordt je weer ongesteld. Niks aan te doen en alle bijkomende symptomen als hoofdpijn, krampen, moodswings en gewichtsschommelingen heb je maar te accepteren.​

Maar Kirsten besefte zich dat ze hier fout zat! Alweer een tijd terug kwam ze in aanraking met de term ‘cycle syncing’ en wat is er een wereld voor haar open gegaan. Wist je dat je als vrouw niet enkel mee gaat in het cardiaanse ritme (dag en nacht) maar ook een aparte hormonen cyclus? Over die tweede cyclus leren wij als vrouwen veel te weinig terwijl het zo ontzettend belangrijk is om te weten hoe jij je lijf optimaal kunt laten functioneren.

​Klachten zoals hevige buikkrampen worden vaak opgelost door de pil te gaan slikken. Die hevige krampen die wijzen op een disbalans in je hormonen. En in plaats van die disbalans aan te pakken en weg te werken, plakken we er een pleister op zoals de pil. Haal je echter die pleister na een tijd weer weg….dan ben je weer terug bij af! Laten we gaan leren hoe we moet ons lijf om moeten gaan zodat zij voor ons gaat werken!

link naar Instagram
website coach

Kirsten's cursussen

Menu