Mijn persoonlijke journey naar Growth Circle

Mijn persoonlijke journey naar Growth Circle

Ze zeggen dat het moederschap je verandert. Ik geloofde daar nooit zo in. “ja ja, bla bla het zal wel”. Alle andere clichés vond ik namelijk ook niet waar (voor mij althans).

Die roze zwangerschaps wolk waar iedereen op zat, daar zat ik totaal niet op. Ik was misselijk, ziek, moe, beroerd tot ver over de helft van mijn zwangerschap. Ook het verlof vond ik tergend saai en ik raakte gefrustreerd dat ik niks kon en het merendeel van mijn dag ineens binnen moest doorbrengen.

Ook na de geboorte van mijn dochter kon ik me niet vinden in de verhalen die ik hoorde. Dat het zo zwaar zou zijn, slapeloze nachten, moeite om weer aan het werk te gaan. Dat gold allemaal niet voor mij. Mijn baby deed het voorbeeldig en ik voelde me nog gewoon dezelfde oude Daan.

Ik vond ineens het werk dat ik deed, de omgeving waar ik werkte me geen voldoening meer geven

Maar toen ik terugkwam op kantoor voelde ik beetje bij beetje dat ik wel degelijk een ander mens was geworden. Ik vond ineens het werk dat ik deed, de omgeving waar ik werkte, me geen voldoening meer geven. Het doel van de organisatie was niet langer mijn doel. Hele andere clichés werden ineens waarheid voor me. Zoals het stellen van vragen als; waarom ben ik eigenlijk op aarde? Wat wil ik bereiken? Wat is mijn purpose? Wat wil ik mijn dochter meegeven? Wat wil ik later tegen mijn kleinkinderen vertellen?

Ik wist dus wat ik niet meer wilde, maar niet wat ik wél wilde. En hetzelfde gaan doen bij een andere organisatie voelde als een verplaatsing van het probleem. Er was dus werk aan de winkel. Samen met een aantal coaches ben ik gaan ontdekken waar mijn vuurtje van ‘aan’ ging. Waar kom ik mijn bed voor uit? Waar ligt mijn kracht?

Alle vrije minuten per dag luisterde ik podcasts, las boeken, volgde online cursussen, dacht na, dagdroomde, liet me inspireren, irriteren en mediteerde me een ongeluk. Probeerde te achterhalen waar mijn pad heen moest leiden en welke belemmerende overtuigingen ik vervolgens had om dat vooral niet te doen.

foto Danielle Janssen founder Growth Circle

Later als ik groot ben

Het werd niet alleen een zoektocht naar een nieuwe baan, het werd een zoektocht naar mezelf. Een geweldige, confronterende en life changing journey hoe ik mijn leven wilde gaan leiden, met wie ik dat wilde doen en wat ik mijn dochter wil meegeven. En alle dingen die daar momenteel haaks op stonden.

Ergens in mijn achterhoofd klonk al jaren een stemmetje “later als ik groot ben dan heb ik mijn eigen bedrijf”. En ik begon me af te vragen. Wanneer is later? Ik heb nu een kind, een hond en een hypotheek. Volwassener dan dit gaat het niet worden. Ben ik nu niet “groot”?

WAT MOET IK DOEN? GEEF MIJ EEN TEKEN.

Het duurde nog een paar maanden voordat ik de stap durfde te nemen. Het was op een reis in Japan dat ik het twijfelen helemaal zat was en ik 3 opties voor de volgende stap in mijn carrière op papier zette. Waarvan 2 heel veilig in mijn comfort zone waren en 1 mijn allergrootste en meest enge droom: mijn baan opzeggen en mijn eigen bedrijf starten en al mijn spaargeld inzetten. We liepen op een mooie dag door een heilige tempel en ik vroeg (ja wie vroeg ik het eigenlijk?) in het luchtledige, licht gefrustreerd en ten einde raad: WAT MOET IK DOEN? GEEF.MIJ.EEN.TEKEN.

Die avond in ons hutje in de bergen kreeg ik ineens, uit het niets, mega veel inspiratie voor een bedrijf en schreef ik in een no-time een half businessplan. Eentje waarvan ik geloofde dat ik dit echt voor elkaar zou kunnen krijgen, er van zou kunnen leven en ook nog honderden levens zou kunnen veranderen. De volgende dag werd mijn vriend ook nog uit het niets gebeld met aanbod voor een enorme klus. Ik viel van de ene verbazing in de andere en besefte me ineens dat ik ervoor moest gaan. Misschien was het faith, god, een Japanse monnik, het universum of gewoon bullshit. Het was in ieder geval precies het zetje dat ik nodig had.

En een half jaar later ging Growth Circle live.

Menu