Het allerbelangrijkste ingrediënt om alles te bereiken wat je wilt.

cursus manifesteren kun je leren

Het allerbelangrijkste ingrediënt om alles te bereiken wat je wil in het leven is manifesteren, volgens de workshop van Willemijn Welten. Maar wat is dat nou eigenlijk?

Een paar jaar geleden had ik er nog nooit van gehoord, ‘The Law of Attraction‘. Nu lijkt heel Instagram er mee vol te staan. Deze wet, ook wel bekend als de wet van aantrekkingskracht, gaat uit van datgene waarop jij je focust, naar je toekomst.

Het draait erom dat je datgene die je wilt zijn en wat je wilt hebben, aantrekt door je gedachten, gevoelens en intenties daarop te sturen. Positieve gedachten brengen positiviteit in het leven. Negatieve gedachten brengen negatieve dingen mee in het leven. Manifesteren heet dit.

Wat is dat manifesteren nou eigenlijk?

Manifesteren doe je eigenlijk altijd en elke dag. Kijk maar eens terug op de dingen die jij bereikt hebt in je leven, die waren ooit enkel een gedachte of droom. En uiteindelijk zijn ze werkelijkheid geworden. Dit heb je onbewust gemanifesteerd, maar dit kun je dus ook bewust gaan doen.

Bij manifesteren gaat het erom dat je een connectie maakt met het universum. En dat je via deze connectie al je wensen, dromen en verlangens naar het universum kunt sturen. Belangrijk hierbij is dat je je focust op wat je graag wil bereiken in je leven en niet HOE en WANNEER dat gaat gebeuren. Dat moet je aan het universum overlaten.

Wanneer je in een high vibe (hoge frequentie) bent krijg je vanzelf tekens in je leven die je gaan leiden naar je ultieme doel of droom. Die tekens kunnen heel subtiel zijn, in de vorm van een gedachte die in je opkomt, een intuïtief gevoel of er verschijnt juist iets in je dagelijkse leven waar je naar op zoek was.

Leer in 3 stappen manifesteren

 

Hoe werkt manifesteren?

OK, dat willen we wel, onze dromen uit laten komen! Maar hoe doe je dat dan? Stuur je een briefje naar het universum en wacht je tot er iets terugkomt?

Willemijn Welten, manifestatie-expert, legt uit in haar cursus dat manifesteren bestaat uit 3 stappen;

  • Een intentie zetten. Je moet eerst een intentie zetten op WAT je wil manifesteren. Dus niet het hoe of wanneer. Maar heel duidelijk op het WAT. Het is goed om hier echt even bij stil te staan en kristalhelder te krijgen wat je wil. Hoe specifieker hoe beter.
  • Voelen alsof je manifestatie al is uitgekomen. Wanneer jij gaat voelen alsof je verlangen, je intentie, al is uitgekomen, dan is de kans groter dat dit ook daadwerkelijk gebeurt. Je gaat dus echt voelen dat het mogelijk is en dat je het waard bent.
  • Inspired action. Je gaat nu actie ondernemen vanuit die energie ALSOF hetgeen je wenst er al is! Ook wel inspired action genoemd.⁠ ⁠ Vaak als we een bepaalde situatie willen, die er nog niet is, hebben we ons helemaal suf gepiekerd HOE we dat dan kunnen verkrijgen. Omdat er in de stappen die er dan gezet moeten worden al zoveel potentiële hick-ups zitten, beginnen we er vaak niet aan. Daarom is die inspired action zo belangrijk

Mini-cursus manifesteren kun je leren!

 

Geduld hebben

Een ander belangrijk element van manifesteren is geduld. Je kunt niet afdwingen wanneer iets gaat gebeuren. Dus ook al manifesteer je je de blubber, dat wil niet zeggen dat dit volgende week gaat uitkomen. Het komt wanneer het komt en ook wanneer jij er klaar voor bent. Blijf tot die tijd in een positieve, high vibe en vertrouw erop dat jij volledig het pad volgt dat je zou moeten volgen.

Manifesteren kun je leren

Denk jij: Ik ben hier te nuchter voor?

 

Je hebt mensen die het totale onzin vinden en mensen die alles in hun leven inrichten volgens deze leefwijze. Hoe je er ook in staat, het belang van een positieve mindset en positieve gedachten weten we allemaal. En het klinkt ook eigenlijk wel logisch dat als je je ergens op focust, dus de kans veel groter is dat dit uiteindelijk in je leven gaat komen, toch?

Dus ik zou zeggen, zelfs voor de meest sceptische mensen onder ons, ga het eens een tijdje proberen en kijk wat er gebeurt. Want even onder ons, het werkt echt….

 

Willemijn Welten is manifestatie expert en legt hier haarfijn uit hoe je met jouw mindset precies het leven kunt creëren waar jij van droomt.

Menu